112

Schermutseling met politie na aanhouding wegens rijden onder invloed

Foto: Nieuwsfoto/Laurens Bosch

Haarlem/Overveen – Na de aanhouding van een automobilist op de Zeeweg tussen Haarlem en Bloemendaal/Zandvoort is er een schermutseling ontstaan tussen de politie en drie inzittenden van de auto, die de aanhouding te voorkomen.

De automobilist werd vrijdagavond stopgezet op verdenking van rijden onder invloed. Rond 21:00 uur stopten agenten een auto langs de Zeeweg (N200) ter hoogte van restaurant de Bokkedoorns. Op basis van het resultaat van de blaastest werd de bestuurder aangehouden.

Omdat zijn drie mede-inzittenden het daarmee niet mee eens waren, ontstond er een schermutseling. Het drietal probeerde de aanhouding van de bestuurder te voorkomen. Meerdere politieagenten kwamen ter plaatse om te assisteren. Bij deze schermutselingen is een van hen met zijn hoofd op de grond terecht gekomen, waardoor hij licht hoofdletsel opliep.

De jongen is door ambulancepersoneel behandeld maar voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht om nader letsel uit te sluiten. De aangehouden bestuurder is overgebracht naar het politiebureau, alwaar wordt onderzocht of hij en hoeveel hij de wettelijke grens heeft overschreden.

Reacties