112

Beverwijker (36) gewond bij schietincident in Rozenburg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Rozenburg – Bij een ruzie in een huis aan de Bosseplaat in Rozenburg is maandagavond rond 19.50 uur geschoten. Een 36-jarige man uit Beverwijk raakte daarbij gewond.

De man is met een schotwond, maar aanspreekbaar, naar het ziekenhuis gebracht. Buiten de woning kon een 37-jarige Rozenburger worden aangehouden. De aanleiding en relatie tussen de betrokkenen wordt onderzocht.

Toen agenten na de melding bij de woning aankwamen, zagen zij buiten een man die aan de beschrijving van de verdachte voldeed. Omdat hij mogelijk een vuurwapen op zak had, werd hij met een procedure voor gevaarlijke verdachten aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Rozenburg.

Voor het zwaargewonde slachtoffer kwam de traumahelikopter. De specialisten verleenden eerste hulp. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Het onderzoek naar het incident is gestart. Met onder andere een speurhond wordt sporenonderzoek verricht. De politie vraagt getuigen, die camerabeelden hebben waarop mogelijk relevante informatie staat, of mensen die meer weten en nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden via 0900-8844, anoniem via 0800-7000

Reacties