112

Almaarder onder invloed van alcohol, cocaïne en THC veroorzaakt ravage in Beverwijk

Foto: Politie

Vanmorgen heeft de politie in Beverwijk een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden die onder invloed van drank en drugs met zijn auto voor een hoop schade had gezorgd.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Zweedselaan in Beverwijk. Hier zou een automobilist in een bocht paaltjes uit de grond hebben gereden. Vervolgens was hij tegen een geparkeerde auto aangereden. Door de klap was deze auto doorgeschoten en had nog twee geparkeerde auto’s beschadigd.

De bestuurder was bij de plaats van het ongeval weggereden. Korte tijd later kreeg de politie melding dat dezelfde bestuurder op de Eemstraat tegen een lantarenpaal was gebotst. Hier trof de politie de verdachte en de auto aan.

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een speekseltest testte hij bovendien positief op het gebruik van cocaïne en THC (de werkzame stof uit hennep). Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

Reacties