112

Inbraak bij Brandwondenstichting: buit beperkt tot laptops, kleingeld en pasjes

Foto: Google - streetview

BEVERWIJK – De schrik zit er goed in bij de Nederlandse Brandwonden Stichting, na een inbraak waarbij laptops, kleingeld en pasjes zijn gestolen. Ondanks een werkend alarmsysteem konden inbrekers dinsdagavond ongestoord binnenkomen en vertrekken.

(bron: NH Nieuws)

De inbraak baart de organisatie zorgen. In het gebouw ligt onder meer donorhuid opgeslagen en is een laboratorium gevestigd.

In die ruimten zijn de inbrekers niet geweest. “Gelukkig maar”, zegt directeur Rob Baardse tegen mediapartner NH Nieuws. “Want dan was het leed niet te overzien geweest. Hier ligt namelijk de Europese voorraad donorhuid voor mensen met brandwonden.” De inbrekers zijn op een simpele manier binnen gekomen, door het raam van een nooddeur te forceren.

Het vermoeden bestaat dat de inbrekers het gemunt hadden op de opbrengst van de grote landelijke collecte vorige week. Baardse: “54.000 mensen hebben gecollecteerd. Uiteraard heeft dat veel aandacht gehad, ook op social media.  Maar de bussen worden door de mensen zelf naar de bank gebracht. Dus dat ligt niet in Beverwijk”.

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties