112

Burgemeester Smit geschokt door aanslag op Poolse Supermarkt in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – De burgemeester Martijn Smit, heeft geschokt gereageerd geschokt op de explosie in een Poolse supermarkt vanmorgen vroeg in het centrum van Beverwijk. Hij noemt de explosie een ‘grove explosie met grote materiële schade’.

In een interview voor Radio 1 zegt Smit zegt dat de markt in de buurt al werd opgebouwd toen de explosie plaatsvond. Hij is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen, en spreekt van een drama voor de eigenaar en een grote schrik voor de omgeving. “Dit gaat iedere grens te buiten. Er zal maar een krantenjongen of -meisje langs hebben gefietst. Het had in die zin nog veel erger kunnen zijn. Het is buitengewoon ernstig”.De burgemeester vertelde na de aanslagen gisteren op Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther, niet de gedachte te hebben gehad dat dit ook in Beverwijk zou kunnen gebeuren. Nu echter wordt er bij het politieonderzoek ook gekeken naar Poolse supermarkten in de omgeving. “We zijn aan het inventariseren wat voor maatregelen er getroffen moeten worden”, aldus  burgemeester Smit. Behalve de getroffen Biedronka-supermarkt in de Beverhof telt Beverwijk meerdere Poolse supermarkten.Getroffen supermarkt in Aalsmeer van dezelfde eigenaar
De Poolse supermarkt in Aalsmeer, die gisteren het doelwit was van een soortgelijke aanslag, is van dezelfde eigenaar als die in de Beverhof. Mohamad Mahmoed, die samen met zijn broer een aantal winkels beheert, reageerde vanmorgen geschokt dat opnieuw een van zijn winkels doelwit is van een explosie.

Geen idee wie dit doet

Aan mediapartner NH Nieuws vertelde hij naast de getroffen winkels in Beverwijk en Aalsmeer nog meer winkels te hebben, maar wilde niet vertellen waar die precies zitten, uit angst daarmee nog meer doelwitten te creëeren. “Ik heb geen idee wie dit doet. Ik hoop dat de politie zo snel mogelijk zijn werk doet en de daders oppakt, want ik denk dat het dezelfde dader is geweest als die gisteren dit in een van mijn zaken in Aalsmeer heeft gedaan.”

(klik HIER voor de reportage van NH Nieuws en het interview met Mohamad Mahmoed)

Biedronka-supermarkt gezien vanuit de Beverhof

Heeswijk-Dinther
Gisteren werd ook een Poolse supermarkt in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther getroffen door een explosie. De politie onderzoekt nog of er ook een verband is met die explosie. In ieder geval is die supermarkt, die weliswaar ook  Biedronka heet, geen eigendom van Mohamad Mahmoed.

Vandaag is de politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut)nog volop bezig met onderzoek.

Reacties