112

Explosie in Poolse supermarkt in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Om vijf uur is er een enorme explosie gehoord in het overdekte winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. Volgens de politie gebeurde dat bij een Poolse supermarkt.

(bron: NH Nieuws)

Gisteren waren twee Poolse supermarkten ook al doelwit, een in Aalsmeer en een in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther.

De Poolse supermarkt Biedronka in Aalsmeer brandde gisteren helemaal af na een explosie. Niemand raakte daarbij gewond. Ook de supermarkt in Beverwijk draagt dezelfde naam. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de explosies. De omgeving van het winkelcentrum in Beverwijk is met linten afgezet. Aanwezige ondernemers die gevestigd zijn in het winkelcentrum reageerden geschokt.

De ontploffing vond rond 5.15 uur plaats, meldt de politie. De achtergevel van de winkel is daarbij beschadigd geraakt. Stenen liggen over de straat aan de zijde van het Slangenwegje.

De politie is een onderzoek gestart. Volgens een woordvoerder is er niemand bij de explosie gewond geraakt. Ook is er geen sprake van instortingsgevaar. Het winkelcentrum waarin de supermarkt gevestigd is, gaat vanochtend ook gewoon open, zegt de politie.

Biedronka
Biedronka is een populaire supermarktketen in Polen, met duizenden winkels. Gisteren werd al duidelijk dat Nederlandse supermarkten die dezelfde naam dragen niet per se onderdeel zijn van die keten of door dezelfde persoon worden beheerd. Zo was de winkel in Brabant niet van dezelfde eigenaar als die in Aalsmeer.

De eigenaar van de Aalsmeerse winkel zegt in een eerste reactie tegen het AD dat hij ook eigenaar is van de supermarkt in Beverwijk waar vanochtend een explosie plaatsvond. Mohamed Mahmoed en zijn broer Moshkhal zouden volgens de krant de Beverwijkse vestiging gisteren openen. Omdat zijn winkel in Aalsmeer gisteren werd verwoest, werd dat uitgesteld.

Reacties