112

Beveiliger Wijkerbaan door tieners gestoken na opmerking over mondkapje en roken

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Een beveiliger is hoogstwaarschijnlijk gestoken nadat hij twee jongens aansprak op hun gedrag. Het duo stond te roken bij de uitgang van winkelcentrum Wijkerbaan op een plek waar dat niet toegestaan is, en droeg geen mondkapje. Toen de beveiliger hier wat van zei, kreeg hij een stomp in zijn zij waarop het duo wegrende in de richting van de Bullerlaan.

(bronnen: Politie / NH nieuws)

Messteek geweerd door steekwerend veiligheidsvest
Even later werd de beveiliger geattendeerd op een gat in zijn jas ter hoogte van de ‘stomp’. Ook zijn trui bleek te zijn voorzien van een messnede. Waarschijnlijk is een messteek van de jongens geweerd door zijn steekwerende veiligheidsvest. De beveiliger heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen en roept deze op zich te melden via 0900-8844. Mocht u weten wie bij het incident betrokken zijn dan hoort de politie dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000.

Van de jongens is het volgende signalement bekend:

  1. lichte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.80 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, lichtkleurige gewatteerde jas;
  2. Licht getinte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.75 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, donkerkleurige jas strak om het lichaam, donkere gympen.

De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook uit de omgeving. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020265117.

Reacties