112

Beverwijkse politie zoekt getuigen 2e explosie  Poolse supermarkt in Beverhof

Foto: Politie

Beverwijk – De politie Noord-Holland stelt een onderzoek in naar een explosie afgelopen nacht in winkelcentrum Beverhof. Aan de zijde van de Bloksteeg is om 04.30 uur een explosief afgegaan. Het is voor de tweede keer deze week dat de supermarkt werd getroffen door een aanslag.

Het explosief heeft forse schade teweeggebracht aan de voor- en achtergevel van een winkelpand waarin een Poolse supermarkt zou worden geopend. Door de explosie en de schade kon een klein deel van het winkelcentrum vandaag niet opengaan.

De politie stelt een technisch sporenonderzoek in. De politie is daarbij geassisteerd door de explosieven opruimingsdienst van defensie. Ook is er een buurtonderzoek uitgevoerd.

Getuigen hebben een man weg zien lopen in de richting van het Meerplein, en in een auto zien stappen.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij dit of een eerder incident betrokken is dan hoort de politie dat graag. Dat kan ook anoniem via  0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook uit de omgeving. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020264942.

Uitgebrande auto in Velsen
Een onderzoek naar een uitgebrande auto in Velsen-Noord net na de explosie heeft opgeleverd dat deze auto niet bij het incident in Beverwijk is betrokken.

Reacties