112

Groot deel Beverwijk wordt risicogebied: politie mag fouilleren en auto’s doorzoeken

Foto: Dennis Gouda

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Het gebied rondom de Belgiëlaan, waar het Europaplein aan grenst, het centrum van Beverwijk en de Broekpolder zijn tot na de jaarwisseling aangemerkt als ‘risicogebied’. Dat vertelt de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, aan mediapartner NH Nieuws.

(Bron: NH Nieuws / foto: Dennis Gouda)

De maatregel geldt in ieder geval tot 3 januari en geeft agenten de mogelijkheid om preventief te kunnen fouilleren, voertuigen te doorzoeken en dat er snel opgeschaald kan worden als jongeren toch komen rellen.

Ook in een deel van Heemskerk gelden de maatregelen, gezien het Europaplein op de grens tussen de twee plaatsen ligt. Gisteravond werden daar naar alle waarschijnlijkheid rellen voorkomen.

Via social media was een oproep verspreid onder jongeren om te komen rellen met zwaar vuurwerk in het gebied, als reactie op de de rellen in Velsen-Noord. Er werden gisteren zes mensen aangehouden. Volgens de burgemeester werd daarnaast zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook is er een ‘flink aantal’ bekeuringen uitgedeeld.

“Gisteravond hebben wij forse inzet gepleegd in dat gebied, ik mag wel zeggen met succes”, vertelt burgemeester Smit. “De rellen waartoe was opgeroepen zijn uitgebleven – al blijft het dramatisch dat er zo veel inzet nodig is. Er zijn zes mensen aangehouden, veel bekeurd en er is ook vuurwerk in beslag genomen.”

Nadat het in Velsen-Noord mis ging werden er ook rellen aangekondigd in Alkmaar. Daar leek het uiteindelijk mee te vallen. Enkele jongeren kwamen een kijkje nemen omdat ze hoorden dat ‘de buurt heet was’, maar uiteindelijk werden er slechts boetes uitgedeeld.

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties