112

Opnieuw aanslag bij Poolse supermarkt

Onderzoek na eerdere aanslag op Poolse supermarkt in Beverwijk
Foto: Wim Meijer Fotografie

Eigenaar van de getroffen winkel in Tilburg is familielid van de eigenaar van de tweemaal getroffen winkel in Beverwijk.

(bron: NH nieuws)

De eigenaar van de Poolse supermarkt in Tilburg, waar vannacht een explosie plaatsvond, is een familielid van de eigenaar van de winkels in Aalsmeer en Beverwijk die in december doelwit waren van een explosie. Eigenaar Taha Mahmoed heeft geen idee wat het motief is, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Mahmoed is boos en verontwaardigd na de explosie op de Poolse supermarkt Warszawa in Tilburg. Eerder werden al winkels van zijn familie opgeblazen in Aalsmeer en Beverwijk. Een ander lid van de familie Mahmoed, Mohamed Mahmoed, gaf toen tegen NH Nieuws aan dat hij vermoedt dat de reden van de aanslagen iets met concurrentie heeft te maken.

Tegen Omroep Brabant reageert Taha Mahmoed nu als volgt: “Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak. De politie is lui. In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd.” Verder zegt hij tegen de regionale omroep dat de winkel in oktober open is gegaan en dat het goed liep. Hij zegt niets te snappen van de aanslagen.

Explosie
Het is de vijfde Poolse supermarkt waar een explosief afgaat en de vierde aanslag op een winkel van Mahmoed. In december gebeurde dit in Aalsmeer, Beverwijk (twee keer) en in de Brabantse plaats Heeswijk-Dinther. Deze winkels voerden de naam Biedronka, een populaire supermarktketen in Polen. De winkel in Tilburg, waar vannacht een explosie plaatsvond, had niet deze naam.

Eerder werd al duidelijk dat Nederlandse supermarkten die de naam Biedronka dragen niet per se onderdeel zijn van die keten of door dezelfde persoon worden beheerd. Zo was de winkel in Brabant niet van dezelfde eigenaar als die in Aalsmeer.

Tilburg
Kort voor drie uur vond de explosie plaats in de Poolse supermarkt Warszawa aan het Paletplein in Tilburg. In de winkel is na de explosie brand uitgebroken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Reacties