112

Gemeentehuis Beverwijk eerder dicht na dreigement verwarde man

Foto: Nieuwsfoto

BEVERWIJK – Het gemeentehuis van Beverwijk is vandaag eerder dichtgegaan omdat een verwarde man had gedreigd iets in het pand te doen. Het pand aan het Stationsplein werd vanaf 15.00 uur door de politie bewaakt, en er mocht enige tijd niemand naar buiten. Uiteindelijk is besloten alle aanwezige ambtenaren naar huis te sturen, en is de politie vertrokken.

Agenten in kogelwerende vesten hielden enige tijd de wacht bij het gemeentehuis. Zowel aan de voorzijde van het pand, bij het Stationsplein, als aan de achterkant stonden zij opgesteld.

Tip via via binnengekregen
De politie liet eerder vanmiddag weten dat zij ‘via via’ een tip hadden binnengekregen dat een verwarde man ‘van alles en nog wat’ van plan zou zijn in het gemeentehuis. “De tip kwam via een omweg bij ons binnen”, aldus de woordvoerder, die verder nog geen details wilde prijsgeven. Ook over de aard van het dreigement kon nog niets worden gemeld, al neemt de politie het zeer serieus. “We nemen het zekere voor het onzekere, maar we hopen dat de man zo verward is dat hij niets doet, maar de kans is aanwezig dat er wel iets gebeurt.”

Man van buiten Beverwijk
Een woordvoerder van de gemeente Beverwijk kan alleen aanvullen dat het om ‘een man van buiten Beverwijk gaat’ en het dreigement niet direct bij de gemeente is binnengekomen.

Reacties