112

Reddingsboten KNRM voorkomen stranden viskotter bij Wijk aan Zee

Foto: Facebook KNRM / Peter Messchendorp

WIJK AAN ZEE – Twee reddingsboten van de KNRM hebben vannacht voorkomen dat een in de problemen geraakte viskotter het strand op werd geblazen.

(bronnen: KNRM Facebook / NH Nieuws)

“Het schip had geen voortstuwing meer en dobberde stuurloos 100 meter van het strand. Als zo’n schip op het strand terechtkomt, dan heb je wel een scheepsramp te pakken”, aldus bemanningslid Peter Messchendorp op de Facebookpagina van de KNRM.

Vannacht om 3.40 uur kwam er een oproep binnen bij de Nederlandse Kustwacht met de melding dat een vissersschip voor het strand van Wijk aan Zee in de problemen was geraakt en door de wind en de stroming richting het strand werd geblazen. Twee reddingsboten vanuit Wijk aan Zee en IJmuiden waren binnen tien minuten ter plaatse.

(foto: Facebook KNRM / Peter Messchendorp)

“Grote zeetankers hebben een vlakke onderkant, dat heeft een vissersschip niet. Dus als die terechtkomt op het strand, krijg je hem heel moeilijk meer weg”, zegt Messchendorp die vannacht als bemanningslid op de boot van KNRM Wijk aan Zee meehielp met de reddingsactie.

De reddingsboten hebben de sleeplijnen van het vissersschip kunnen overhevelen naar noodhulpsleper Guardian van de kustwacht. die de viskotter heeft kunnen afslepen naar IJmuiden.

(foto: Facebook KNRM / Peter Messchendorp)

Reacties