112

Vier verdachten aangehouden in onderzoek explosies Poolse supermarkten

NFI verricht onderzoek naar de explosie in de Beverhof
Foto: Wim Meijer Fotografie

De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met explosies bij Poolse supermarkten waaronder tweemaal bij dezelfde supermarkt in Beverwijk eerder dit jaar. Het gaat om vier mannen uit Amsterdam, tussen de 20 en 26 jaar. Een van hen is in Frankrijk aangehouden en inmiddels overgeleverd aan Nederland, meldt het Openbaar Ministerie.

(bron: ANP – Nieuws.nl)

De arrestaties waren afgelopen maand. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij een of meer van de in totaal vijf explosies. “Nu het een lopend strafrechtelijk onderzoek betreft waarbij verdachten in beperkingen zitten, worden er op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen gedaan”, aldus het OM. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In december en januari waren er zware explosies bij Poolse supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk. Deze zorgden voor veel schade en gevaar voor de omgeving. Bij de aanslagen werden geïmproviseerde explosieven gebruikt. Vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd, aldus de politie.

Afgelopen januari werd al een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is nog altijd verdachte maar zit niet meer vast.

Eerder werd al bekend dat er een beloning van 50.000 euro is uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de ontploffingen. Het OM doet geen uitspraak of er nu tipgeld uitgereikt kan worden.

Reacties