112

Politie zoekt getuigen na vondst explosief in Beverwijk

Foto: Nieuwsfoto

Beverwijk – De recherche zoekt getuigen in het onderzoek naar een explosief dat zaterdagochtend 3 juli werd aangetroffen voor een pand aan de Breestraat in Beverwijk. Voorheen was in het betreffende pand een Poolse supermarkt gehuisvest.

Zaterdagochtend rond 09:10 uur kwam een melding binnen bij de politie van een verdacht voorwerp bij een gebouw aan de Breestraat. Gezien de mogelijke dreiging werd de omgeving direct ontruimd en werd een onderzoek ingesteld. De EOD constateerde dat het daadwerkelijk om een explosief ging en hebben deze verwijderd. Het explosief is daarna op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Politie zoekt getuigen
De recherche heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien. Specifiek zijn wij op zoek naar personen die in de omgeving wonen of aanwezig waren tussen vrijdagavond 2 juli 18:00 uur en zaterdagochtend 3 juli 09:00 uur.

Hobbesteeg, Peperstaat, Alkmaarseweg, Koningshof en/ of de Breestraat
Woont u of was u in deze periode aanwezig in de Hobbesteeg, Peperstaat, Alkmaarseweg, Koningshof en/ of de Breestraat en heeft u mogelijk iets gezien wat te maken kan hebben met het explosief? Heeft u een camera in deze omgeving bij uw woning, bedrijf of auto  en mogelijk beeldmateriaal? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u uw tips en beeldmateriaal toesturen via het tipformulier.

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html?sid=7c54e792-0bbf-4cae-b93f-94f46479b437

 

Reacties