Jasper van Kuijk daagt uit om Onder de Streep te gaan

Foto: Roel Van Tour

Als publiek neem je liever geen risico’s. Voor elke keuze worden er stapels informatie ingewonnen.

Wie is die cabaretier? Wat doet ie? Wat vonden recensenten van zijn voorstelling? Welke columns schrijft hij waar? En als dat niet in het tekstje staat, zoekt men online. Want iedereen wil wel weten wat hij of zij krijgt, toch? Het is tenslotte ook je vrije avond.

En door wat op zijn website staat, krijgt men het idee dat Jasper van Kuijk een talentvolle cabaretier is. Wint Cameretten en krijgt het Stijgend Applaus Stipendium. Schrijft een column in de Volkskrant. Mooie recensies ook: scherp en actueel, met een verhaal én om te lachen. Maar je weet ook wie die informatie op die site heeft gezet. Dus zeker weten doe je het nooit.

Zeker weten, onze behoefte om alles zeker te weten, dat is waar Onder de Streep over gaat. Iedereen is verslingerd aan Big Data. Van Kuijk daagt het publiek uit een keer niks op te zoeken, je over te geven aan de verrassing. En gewoon naar Onder de Streep te gaan.

Kaarten vanaf € 14,00 voor de try-out op vrijdag 13 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties