Solo-debuut vriendinnen gedurende Rossini-concert Agathakerk

Foto: Tremenda

Twee zangvriendinnen uit Assendelft en Castricum staan op zondag  26 november voor het eerst als solist in een groot concert van Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda. Het koor voert dan de Petite Messe Solennelle van Rossini uit in de Agathakerk in Beverwijk.

Voor ’t eerste een heel concert
Vol enthousiasme vertellen Suzanne Smit (alt) en Jolanda Vermolen (sopraan) over hun hobby als lid van Tremenda, het zingen van prachtige klassieke koorwerken. Suzanne: “vorig jaar zijn we door onze dirigent Paul Waerts benaderd of we als solist de Messe Solennelle wilden zingen, natuurlijk was het antwoord volmondig ja!”. Jolanda vult aan: “we hebben in het verleden wel eens korte stukjes solo gedaan en samen duetten gezongen maar nog nooit een heel concert, heel spannend maar ontzettend leuk om te mogen doen”.

Veel voorbereiding
Er gaat veel voorbereiding zitten in het instuderen van alle aria’s, duetten en korte solostukjes vertellen de zangeressen. “Veel luisteren en oefenen, nadenken, lezen over de betekenis van het stuk en zorgen dat je fit en gezond blijft om een goede prestatie te kunnen neerzetten”. De laatste paar weken worden puntjes op de i gezet. Jolanda: “We hebben sinds de zomervakantie elke week zangles van onze zangdocente Elise Keep en elke repetitie worden alle vierstemmige stukjes die we met de tenor en bas samen zingen, doorgezongen”. Suzanne vult aan: “We kennen elkaar al heel lang en zijn vriendinnen, dus het voelt heel vertrouwd om samen voor publiek te zingen”. Leuke bijkomstigheid aldus de dames is dat er een mooie gala-outfit nodig is voor het concert, zoals gebruikelijk bij klassieke concerten.

Zondag 26 november Wilt u Suzanne en Jolanda zien stralen samen met Jaap de Jonge (bas), Erik Janse (tenor) en alle leden van Tremenda? Kom dan op zondagmiddag kijken en luisteren in de Agathakerk te Beverwijk. Aanvang 15.00 uur, kerk open vanaf 14.15. Kaartjes zijn 15 euro in de voorverkoop en verkrijgbaar via www.tremenda.nl/webshop. Aan de zaal is de entree 18,50 euro. Jeugd tot 18 jaar is gratis (maximaal 1 gratis jeugdkaart per betalende bezoeker).

Reacties

Cookieinstellingen