Nog vier dagen Keukenhof

Ooit deed het dienst als kruidentuintje van Jacoba van Beieren, nu wordt de bloementuin jaarlijks bezocht door ruim 1 miljoen bezoekers uit alle uithoeken van de wereld, en dat binnen een tijdsbestek van 8 weken.

Dit jaar opende Keukenhof op 22 maart zijn deuren voor de 69e keer. En ook nu stond het publiek vanaf die eerste dag in rijen voor de kassa’s. Toch was de start iets moeizamer dan de voorgaande twee jaar, toen we te maken hadden met een vroeg en warm voorjaar, waardoor het park al meteen in volle bloei stond. Dat was dit jaar anders.Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel, want die late bloei heeft er wel voor gezorgd dat het park nu tot de laatste dag van de opening (en dat is zondag 13 maart) nog volop in kleur staat.

In de wetenschap dat we, na een klein weerdipje op Hemelvaartsdag, opnieuw een mooi en zonnig weekend tegemoet gaan, is het wellicht de moeite waard om nog even een uitstapje richting Lisse te maken. En anders zal je het moeten doen met bijgaande foto’s, want dan zal er weer 10 maanden gewacht moeten worden voordat Keukenhof opnieuw, dan voor de 70e keer, zijn poorten opent.Uitgebreide fotoserie
Voor een uitgebreide fotoserie van de laatste week van Keukenhof 2018 klik op de hoofdfoto en scroll met de pijlen links en rechts van de foto door de serie.

Reacties