Talentvol kunstenares Maaike van Rijn: “Schilderen is mijn tweede adem”

HAARLEM – Na een traumatische gebeurtenis heeft de talentvolle kunstenares Maaike van Rijn, ruim twintig jaar niet kunnen schilderen. Maar zeven jaar geleden heeft ze toch de stap gezet om haar ‘tweede adem’ nieuw leven in te blazen. En met succes! Het heeft er zelfs toegeleid dat ze dit jaar exposeert in een bijzonder atelier in een pakhuis in Haarlem tijdens de atelierroute. Welke is georganiseerd door de Kunstlijn Haarlem.

Kijk de mini-docu en maak kennis met de talentvolle beeldend kunstenaar Maaike van Rijn!

Kunstlijn Haarlem

Jaarlijks organiseert de Kunstlijn een toonaangevend evenement van én voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Het eerste weekend van november zetten de deelnemers hun deuren open voor het publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea. Wat deze stad aan kwaliteit te bieden heeft op gebied van beeldende kunst is te zien op meer dan 150 (!) bijzondere locaties.

Een bruisend kunstevenement

Een bruisend kunstevenement met een dynamisch online platform, want op 2 en 3 november 2019 bruist het in Haarlem! De stad verandert in een grote cultuurtempel waarin beeldende kunst centraal staat. Naast de verschillende exposities en open galerieroute zijn er nog vele andere culturele activiteiten. Zo biedt Kunstlijn Haarlem Kunstlijn Haarlem de gelegenheid een kijkje te nemen bij de kunstenaar in zijn atelier. Daarnaast zijn er verrassende presentaties in galeries, musea, kerken, winkels, warenhuizen en meer! Al sinds 1985 stimuleert Kunstlijn Haarlem jaarlijks de verkoop van kunstobjecten. In 2019 vindt de 34e editie van Kunstlijn Haarlem plaats.

De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Maaike van Rijn

0