Sportfondsenbad: ‘Klaar voor komende 10 jaar!’

BEVERWIJK – Een zwembadrenovatie in een ‘recordtijd’ van zes weken, een 50-jarig jubileum jaar en een wethouder die een zwembad opent zonder zelf over een zwemdiploma te beschikken. Er is nogal wat nieuwswaarde in en rond het compleet gerenoveerde Sportfondsenbad in Beverwijk.

„Het zwembad is van grote waarde voor de inwoners van Beverwijk. Beweging en gezondheid hangen namelijk nauw samen.” Aldus wethouder Haydar Erol die op donderdagmiddag  rond 17.00 uur met trots het pas gerenoveerde zwembad “heropende”. Hij kreeg ook de lachers op zijn hand. „Ik word zelf altijd wat zenuwachtig als ik in het water ben, en ik voel ik geen vaste grond meer onder mijn voeten. Ik ben hier waarschijnlijk de enige zonder zwemdiploma.” Het aanwezige publiek lacht en kan de eerlijkheid waarderen.

xgfnzyzybjiw0exn6fgq3z8q6

Renovatie

Een budget van 1,3 miljoen euro en een tijdsbestek van zes weken. Een complex project om de renovatie in deze korte tijd uit te voeren. Alle werkzaamheden werden namelijk gelijktijdig uitgevoerd. Werkzaamheden aan het plafond, terwijl onder water het tegelwerk werd gerepareerd. Op donderdagmiddag is er dan ook ruime waardering (én bloemen) voor de partners en aannemers die het project met elkaar hebben gerealiseerd.

tx1nvpqgzbq91exgnha9mxzcs

Wat is er dan zoal gebeurt?

De entree van het zwembad is compleet vernieuwd. Het is een moderne receptie geworden met een warme uitstraling. Ieder jaar zullen ongeveer 130.000 zwemmers het loket in Beverwijk passeren.

z5v0xcbeni1w978th8dw91dre

Herstelwerkzaamheden aan het tegelwerk in het 50 meter bad, ruime kleedcabines en een verlaging van de badrand. Het is een greep uit het pakket werkzaamheden wat met name gericht was op ‘tastbare’ verbeteringen. Manager bouw van het Sportfondsenbad vertelde: „De bezoekers moeten het ook echt terug kunnen zien!”

bifbc6wkts195siy5r2l6efx6

Na een periode van slopen, timmeren en verbouwen is het bad klaar voor de toekomst. Wilt meer informatie over de tarieven openingstijden weten? Klik hier!

Volg ons ook via Twitter! @bwijknieuws

mxiyqd3wwcx6ty3aip3cck3ev

na9quuhm91wpl8u479avjfi2d

dse18nr6q687318vby6h3uyh7