Leerlingen maken bunkerdeur

Foto: redactie

Een groep leerlingen van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden werkt momenteel aan het vervaardigen van een stalen deur voor een bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

Voor de leerlingen werktuigbouwkunde is het een bijzondere opdracht, waarmee ze hun technische kennis in de praktijk kunnen toepassen. Het maken en plaatsen van de deur draagt ertoe bij dat de bunker voor het publiek kan worden opengesteld. De nu nog gesloten bunker, die een aantal muurschilderingen bevat, is gelegen in het Gaasterbos aan de rand van het Tata Steel terrein.

Een tweede groep eerstejaarsleerlingen werkt aan het vervaardigen van vier 15 tot 18 meter hoge stalen lichtmasten voor de baan van de Model Auto Club Heemstede. De leerlingen van de Academy zijn niet alleen verantwoordelijk voor het maken van de bunkerdeur en de lichtmasten, maar ook voor de contacten met de opdrachtgevers en het maken van de ontwerpen.

Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). In april zijn ook 20 leerlingen begonnen aan een opleiding tot logistiek medewerker (MBO-3). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De tweejarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren in het bedrijf. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor haar rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris.

Voor meer informatie over de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl(klik vervolgens op Werken & Leren).

Reacties