Bijzondere kunst in gedenkpark Westerveld

Ter gelegenheid van Allerzielen een bijzonder en kunstzinnig inkijkje bij gedenkpark Westerveld

Katholieke traditie
Vanuit de katholieke traditie wordt door veel mensen en op veel plaatsen op 2 november Allerzielen gevierd. Deze traditie om de overledenen te herdenken stamt al van meer dan duizend jaar geleden, om precies te zijn van het jaar 998 toen de Benedictijnse abt Oldilo van Cluny het voor het eerst liet vieren.

Westerveld
Vandaag de dag zet de traditie zich nog altijd voort en dat is vooral merkbaar op begraafplaatsen waar veel mensen het graf bezoeken van hun overleden dierbaren om daar bloemen neer te leggen of een kaarsje op te steken. Een heel bijzondere gedenkavond is die op Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis. Veel mensen komen daar vanavond naar het met kaarsen en fakkels verlichte gedenkpark (voor meer info klik op: Herdenken op Westerveld)

Kunst op de begraafplaats
Overigens zijn veel begraafplaatsen, buiten Allerzielen en de momenten van verdriet en gemis, zeker de moeite waard om in alle rust heel mooie dingen te zien. Zeker op begraafplaats Westerveld kom je in de uitzonderlijk mooie natuurlijke omgeving de meest uiteenlopende grafmonumenten tegen die in veel gevallen de betiteling ‘kunst’ waardig zijn.

Vandaag, op Allerzielen, een fotoserie van ‘kunst op de begraafplaats’, in dit geval in de uitzonderlijk mooie natuurlijke omgeving van begraafplaats Westerveld.

Reacties