Jan Akkerman & Band brengen ode aan het vinyl!

Foto: Kennemer Theater

Met het concert ‘Back to Vinyl’ laat Jan Akkerman, samen met zijn band en gast conga-percussionist Nippy Noya, het verleden herleven

Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij zich van zijn verschillende kanten laat horen en zijn creativiteit de vrije loop laat gaan.

Voorbeelden zijn ‘Tabernakel’ (1973) en zijn beroemde ‘gitaar in bed’-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recente albums als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011) waarop hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues en dance combineert.

Opnieuw uitgebracht… op vinyl!
Back to Vinyl is een ode aan het vinyl én aan zijn favoriete album, het met een Edison bekroonde ‘Jan Akkerman’ uit 1977. De plaat werd onlangs opnieuw uitgebracht op vinyl. Een mooie reden om de muziek weer live uit te voeren, met als speciale gast conga-percussionist Nippy Noya.

Als nieuw
Nummers als ‘Streetwalker’, ‘Floating’ en ‘Skydancer’ klinken weer als nieuw. Net als enkele van de beste van Akkermans’ composities uit de jaren tachtig, zoals ‘Funk All Day’ en ‘Maybe Another Day’.

Kaarten vanaf € 18,50 voor zaterdag 30 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties