IJmond vandaag warmste streek van Europa

Foto: RTV NH

Als het in Nederland flink stormt, is de kans groot dat de hardste windstoot in of nabij IJmuiden wordt gemeten. Vandaag gaat deze stad echter aan de haal met een veel aangenamer record. Het is de warmste plek van Nederland.

(Bron: RTV NH)

Dat blijkt uit een analyse van de actuele gegevens op de website buienradar.nl. Eerder vandaag werd bekend dat Nederland deze dag in ieder geval letterlijk dé hotspot van Europa is. Zelfs aan de Middellandse Zee werd het niet zo warm als aan in Nederland. En nergens in de Nederland was het zo warm als in IJmuiden: 26,3 graden.

Spanje kan niet tippen aan IJmuiden
Even een klein overzichtje: in Barcelona, waar het zo nu en dan regent, was het vandaag niet warmer dan 20 graden. In Madrid, een stad waar het door het heersende landklimaat verzengend heet kan worden, gaf de thermometer door onweersbuien deze zaterdag maximaal 15 graden aan.

Giro voelt zich helemaal thuis
Als we naar zonnige plekken op ons continent kijken, is IJmuiden de onbetwiste koploper. Zo werd het in een zonovergoten Napels maximaal 24 graden. En in Frankfurt, waar de lucht ook strakblauw was, 23 graden. De renners van de Giro, die vandaag van Arnhem naar Nijmegen reden, moeten zich wel helemaal thuis voelen bij deze Mediterrane omstandigheden.

Mocht het toch zo zijn dat 26,3 graden nog niet warm genoeg voor je is, dan zul je moeten uitwijken naar bijvoorbeeld de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Daar is het vandaag 27 graden. Nog een schepje er bovenop? Dan moet je in Australië zijn. In Sydney staat 30 graden op de planning, en in Melbourne zelfs 33 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen