Woontoren Korona bereikt ‘hoogste punt’

Foto: 251tv

Een mijlpaal met misschien ook wel een klein beetje pijn: met het bereiken van het hoogste punt van gebouw Korona, de 21 etages tellende woontoren-in-aanbouw boven het vernieuwde Winkelcentrum Wijkerbaan, is de Wijkertoren niet langer het hoogste plekje van Beverwijk.

(Bron: 251tv)

Volgens Cecilia van Weel, projectwethouder van de Wijkerbaan, is dat wellicht even wennen voor de geboren en getogen Beverwijkers, die de Wijkertoren nu eenmaal zien als hét traditionele hoogtepunt van Beverwijk.  Andere minpunten kan de wethouder echter niet bedenken.

Gebouw Korona vormt het slotstuk van de herstructurering van het gebied Wijkerbaan. De resultante is, zoals Aad Leek, directeur van Woningcorporatie WOONopMAAT het formuleert: “Een mooie combinatie van verbeterde winkels, goede woningen, geschikt voor ouderen, inclusief moderne zorgvoorzieningen voor de Gemeente Beverwijk”.

De oplevering van gebouw Korona zal vermoedelijk begin 2017 plaatsvinden. Vanaf dat moment beschikt Beverwijk over de hoogste woontoren van de IJmond met een hoogte van ruim 65 meter. Alle reden voor ons ‘Aardbeien’ om hoog van de (Wijker?)toren te blazen.

Mediapartner 251tv maakte onderstaande reportage rond het feestelijke bereiken van het hoogste punt van gebouw Korona op vrijdag 3 juni.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties