Nog 6 dagen, en dan… is het ‘goede doel’ voor de McDonald’s Founder’s Day bekend

Foto: Wim Meijer Fotografie

Om exact te zijn: tot en met woensdag 29 juni kun je nog stemmen op jouw favoriete ‘goede doel’. Op de grens tussen de 29e en 30e juni om 00.00u sluit de stemming.

Voor het winnende goede doel betekent dat veel promotie met daaraan gekoppeld ook opbrengsten van geldwervingsacties die minimaal € 1000,- bedragen.

Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade aan kop
De vier doelen waar de stemming voor geldt zijn in eerder stadium gekozen uit tientallen aangemelde doelen. Nu gaat ’t dus tussen deze 4. En hoe staat ’t er nu voor? Welnu… een tipje van de sluier: op dit moment staat de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade aan kop. Dat betekent dat de andere doelen er de komende 6 dagen nog zwaar aan moeten trekken om alsnog de koppositie op de valreep over te nemen. En wat de Reddingsbrigade betreft: niet op de lauweren rusten en doorgaan met werven van stemmen. Nog 6 dagen volhouden en de koppositie vasthouden!

Stemmen!
Stemmen is dus nog 6 dagen mogelijk via de poll op de Facebookpagina van McDonald’s Beverwijk. Door op onderstaande poll-afbeelding te klikken kom je ook op juiste pagina om je stem uit te brengen.

poll button

Misschien nog even het geheugen opfrissen:

Speeltuin Kindervreugd
De inmiddels 70-jarige speeltuinvereniging draait geheel op een team van zo’n 15 vrijwilligers. Speeltuin Kindervreugd. Kinderen kunnen er spelen voor het minimale bedrag van slechts 1 euro, terwijl ouders en begeleiders gratis meekomen. De speeltuin moet het dan ook hebben van donaties als er een keer een nieuw speeltoestel nodig is. Met de actie van McDonald’s hoopt men voldoende financiële middelen binnen te halen om een nieuw ‘natuurlijk’ speel- en klimtoestel te kunnen realiseren op nog een stukje onbenut terrein van de speeltuin. (Kijk voor het hele verhaal op Speeltuin Kindervreugd)

Wim Meijer Fotografie_5I5A9131Dagbestedingscentrum ’t Veer

’t Veer zorgt voor dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij is de doelstelling om, binnen een ieders mogelijkheden, de mensen zoveel mogelijk dingen zelfstandig te laten doen. Voor die ‘zelfstandigheid’ is men echter vaak afhankelijk van hulpmiddelen. Een ‘duofiets’ is zo’n hulpmiddel. Een duofiets biedt de mogelijkheid voor een begeleider om naast de cliënt te zitten. En soms kunnen groepsgenoten ook met elkaar in de omgeving fietsen, wat goed is voor de conditie. Ook kan op de fiets ook een box of mand worden gemonteerd, zodat de cliënten zelfstandig boodschappen kunnen doen of spullen kunnen vervoeren. Het zal duidelijk zijn dat ’t Veer nu al droomt van een nieuwe duofiets dankzij de McDonald’s actie. (Kijk voor het hele verhaal op: Dagcentrum ’t VeerBanner smallStichting Vrienden van Stef
De ‘Vrienden van Stef’ hebben ruim 4 jaar geleden de strijd aangebonden met het Ewing-sarcoom, een vorm van botkanker waaraan in november 2011 hun vriend Stef Peggeman overleed. Met hun stichting organiseren ze allerlei evenementen met als doel geld in te zamelen en dat beschikbaar te stellen voor onderzoek naar het Ewing-sarcoom. Daarmee hopen ze te bereiken dat de ziekte in de toekomst al in een vroeg stadium kan worden gediagnosticeerd en er snel een goed behandelplan kan worden opgesteld. (Kijk voor het hele verhaal op: Vrienden van Stef)

hoofdbannerWijk aan Zeeër Reddingsbrigade
De levensreddende vrijwilligersorganisatie had als grote wens nieuwe rescue board aan te kunnen schaffen. Rescue boards zijn een soort van surfplanken, waarmee de life-guard snel ter plaatse kan zijn als er iemand in het water in nood verkeert. De lifeguardkan dan op de buik op de plank gaan liggen en al pendelend (een soort borst-crawl) naar het slachtoffer gaan. Een rescue board heeft voldoende draagvermogen om zowel de lifeguard als het slachtoffer te dragen. Daarnaast hoopt de reddingsbrigade dat, door de extra belangstelling via de McDonald’s actie ze ook meer nieuwe jeugdleden kunnen werven. (Kijk voor het hele verhaal op: Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade)

Wim Meijer Fotografie_5I5A7744

Reacties