Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#7)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

De zevende ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie.

Waarom blijven klachten?

Beste lezers,

Als de mensen voor het eerst in mijn praktijk komen zijn ze vaak verbaast dat hun klachten al zo lang duren. En dan wordt met enige regelmaat de vraag gesteld waarom dit zo is. Ik denk dat er twee hoofdoorzaken zijn die de klachten laat voortduren.

De eerste is dat we in West Europa een veel te gehaast leven leiden. De balans tussen belasting en belastbaarheid van het lijf is vaak ver te zoeken. Als deze twee duidelijk te ver uit elkaar liggen dan zal dat leiden tot klachten. Veel van die overbelastingsklachten zijn voor iedereen duidelijk, zoals het zwikken door je enkel of het vallen van de fiets. Minder duidelijk wordt het bijvoorbeeld als je pijn in je nek krijgt omdat je niet recht achter je beeldscherm van je computer zit. Mijn taak is dan mensen hiervan bewust te maken zodat zij het lijf meer kans krijgt te herstellen.

Als tweede is het belangrijk de oorzaak van de klachten aan te pakken. Op zich is dat natuurlijk een ‘open deur’, ware het niet dat de oorzaken niet per se hoeven te liggen in het gebied van de klachten. Door verminderde bewegelijkheid in het lichaam kunnen er onder andere via mechanische weg klachten elders ontstaan. Wil je hier meer overlezen kijk dan deze column.

Mocht deze column vragen bij je oproepen laat het mij dan weten via mijn email: [email protected]

Over twee weken een nieuwe column van mij. Wilt u meer informatie over osteopathie kijk dan op www.osteopathiepraktijk.nu

Reacties