Slaapverwekkend! (Bewoners van Animal Farm, deel 1)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Lijkt ’t in de mensenwereld steeds te gaan om ‘groot, groter, het grootst’ in de dierenwereld geldt dat niet altijd, getuige Dierentuin Animal Farm in Beverwijk.

Van kinderboerderij tot dierentuin
De voormalige kinderboerderij heeft sinds 2007 de officiële status van ‘dierentuin’ maar was daarmee wel meteen een van de kleinsten. Verwacht er dan ook geen groot wild zoals leeuwen, olifanten of giraffen. Nee, bij Animal Farm gaat men meer voor het kleine en toegankelijke.

Natuurlijk zijn er nog steeds de dieren van ‘het eerste uur’ toen het nog een ‘kinderboerderij was, zoals geiten, schapen, kippen, eenden en zwarte zwanen. Maar wat je ook tegenkomt zijn neusbeertjes, steppevosjes, witstaart stekelvarkens, dwergmangoesten, Chinese boomeekhoorntjes, schildpadden, pijlgifkikkertjes en leguanen.

Toegang gratis
Moet je bij de meeste dierentuinen toch behoorlijk de portemonnee opentrekken, bij Animal Farm is dat niet het geval, want de toegang is helemaal gratis. Alleen als je de dieren wilt voeren dan kun je bakjes voer kopen voor € 0,50 per bakje. Overigens is daarbij een waarschuwing wel op z’n plaats, want, hoe klein en aaibaar ze ook lijken, sommige van de bewoners van Animal Farm zijn uitgerust met venijnige tandjes, die weinig onderscheid maken tussen voer en vingers.

Slaapverwekkend!
De komende dagen een paar plaatjes van opvallende bewoners van deze minidierentuin.

Vandaag aandacht voor de steppevos of de korsakvos, een kleine vossensoort, maar nog altijd een van de grootste bewoners van Beverwijkse dierentuin. De steppevos wordt slechts 45 tot 65 centimeter groot. Daar mag je dan nog wel een staart van 25 centimeter bij optellen. Het feit dat het echte nachtdieren zijn is waarschijnlijk de reden waarom ze overdag door slaap overmand lijken te worden. Of misschien komt het wel door al die mensen die zich de hele dag aan hun vergapen. Ik zou daar ook doodmoe van worden.

Voor meer informatie over Animal Farm klik op http://www.animalfarm.nl/

Reacties