Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel

Foto: Tata Steel

Tata Steel heeft donderdag, 3 noember, de nieuwe Regionale Staalagenda gepubliceerd. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde woensdagavond het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken) van de Provincie Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Tata Steel over de kracht van de IJmond.

De Regionale Staalagenda geeft de visie en ambities van Tata Steel weer waar het gaat om het raakvlak tussen het staalbedrijf en de omgeving. Daarbij komen onderwerpen als concurrentiekracht, circulaire economie, duurzame energie en leefbaarheid aan de orde.

Samenwerking PWN
“We zijn als grote werkgever en als belangrijke exponent van de Nederlandse maakindustrie onlosmakelijk verbonden met de regio”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “De afgelopen jaren hebben we veel bereikt. Denk maar aan de samenwerking met PWN om de natuur op ons terrein en in de omgeving een impuls te geven en aan de ontwikkeling van de HIsarna-technologie om met 20% minder CO2-uitstoot en 20% minder energiegebruik op een duurzamere manier ruwijzer te maken”.

Amsterdam Science Park
Een ander voorbeeld van regionale samenwerking is de opening van een vestiging op het Amsterdam Science Park om samen met high-tech start-ups te innoveren door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.

Samen zorgen voor goede leefomgeving
Met de Regionale Staalagenda wil Tata Steel samen met overheden, bedrijven en kennis- en opleidingsinstituten de regio versterken. “Het is belangrijk dat deze regio een vitale economie heeft, dat we met z’n allen werk maken van duurzame energievoorziening en dat we samen zorgen voor een goede leefomgeving. Als we de handen ineen blijven slaan, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we met z’n allen de regio een positieve impuls kunnen geven”, zo besluit Hans van den Berg.

Download hier de regionale-staalagenda-2016

Reacties