Bijzondere Sunday Fair in centrum Beverwijk met eco-markt op Stationsplein

Foto: Sunday Fair

Zondag 25 juni wordt in het centrum van Beverwijk de zomereditie van de Sunday Fair georganiseerd. Een gezellige combinatie van koopzondag, markt met bijzondere producten, live-muziek en straattheater.

Eco-markt: Beleef de stadsnatuur
Bijzonder deze keer is dat de Sunday Fair zich zelfs uitstrekt tot op het Stationsplein in de vorm van de zogenaamde ‘Eco-markt: Beleef de stadsnatuur’, een markt over stadstuinieren, gezond en ecologisch leven, biodiversiteit en natuurbeleving.

 • Je kunt er ook lokaal gebakken brood en lokaal geteelde biologische groente kopen. Heerlijk, gezond en heel duurzaam!
 • Natuurorganisaties geven tips en antwoord op (bijna) al je vragen over natuur en klimaatverandering.
 • Moestuinders, stap deze middag even niet in je tuin, maar  laat je inspireren door  Velt, een vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren.
 • Daarnaast zijn er voor voor zowel volwassenen als voor kinderen aantal leuke en bijzondere activiteiten om te ervaren wat natuur met al je zintuigen doet:
  – Proef de eetbare natuur
  – Voel de zelfgemaakte cremes uit de natuur
  – Ruik de geuren van bijzondere planten en bomen
  – Bekijk mooie foto’s en films en boeken over de natuur
  – Luister naar wat natuurgeluiden met je kunnen doen

Straattheater gedurende Sunday Fair
Gedurende de Sunday Fair, die duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur, treed o.a. op de groep Werk in uitvoering.

Werk in Uitvoering is een hele letterlijke vorm van pop up theater. Deze wegwerkers arriveren met een container vol spullen. Niks bijzonders, behalve dat ze opvallend veel op elkaar lijken. Ze werpen een barricade op, zetten een straat af met verkeerstekens, paaltjes en rood wit gestreepte lijnen. Dan gaan ze aan het werk. De mannen houden wel van een grapje tijdens het werken, wat regelmatig leidt tot een spel waarin ze zichzelf verliezen, meestal op luidruchtige wijze.Werk in Uitvoering is interactief, rauw, heel fysiek, confronterend, absurd. Sprekende en hyper realistische maskers maken er een visueel spektakel van.

Fabuloka
Een andere act die zondagmiddag is te bewonderen is Fabuloka; een mix van circus, theater, muziek en poëzie. Fabuloka komt met de voorstelling Staal.

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben. Het verhaal wordt verteld met woorden, partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en live muziek. Alles speelt zich af in een 5 meter grote stalen constructie.

Radio Beverwijk met live-muziek
En verder zorgt Radio Beverwijk van 12.00 uur tot 16.00 uur voor de muzikale omlijsting om live-optreden van Samantha van Son, Robbie Steenbeek en Tom Peperkamp.

Reacties