Artiesten treden live op in de Grote kerk Beverwijk met Elvis repertoire

Foto: Charles Duijff

The King is dead…long live the King…and so be it.  De Koning van Rock & Roll Elvis Presley leeft voort in de harten van vele fans overal ter wereld, en niet op de laatste plaats in die van de Beverwijkse fans.

(door Charles Duijff)

Wereldwijd stond men afgelopen woensdag stil bij het feit dat het alweer 40 jaar geleden is dat Elvis overleed. Beverwijk vormt geen uitzondering, om de dooie dood niet…. Ik hoorde het God fluisteren in de bomvolle Grote Kerk naast de Wijkertoren….”Trekt die Elvis nu meer bezoekers dan ikzelf? Dat Rock’n Rollt maar over mijn altaar….Ik zou er bijna een Suspicious Mind van krijgen”.

Presentator Maus Granaat van Radio Beverwijk opende de avond. Hij was direct live te horen op Radio Beverwijk,  dankzij de technische medewerking van Ab Jenema en collega’s van deze altijd actieve lokale radio-omroep… Hieronder de tafel van Radio Beverwijk met rechts zanger Robbie SteenbeekDe avond werd geopend met dans door Nathalie en haar dansers Danstuin     Robbie Steenbeek veroverde onmiddellijk het enthousiasme van het publiek.  Alle artiesten brachten op geheel eigen wijze hun Elvis-song(s).  Het unieke stemgeluid van Elvis is moeilijk te benaderen. Maar het repertoire kan natuurlijk ook prachtig klinken wanneer het wordt gezongen door dames en heren die zich inleven in een song.  Zo hadden zangeressen Lydia en Diddy (hieronder) veel succes met Love me Tender

 Wanneer je ruzie hebt gemaakt met je partner en je betuigt haar de volgende dag schriftelijk spijt,  kan het zo maar zijn dat  de brief de volgende dag wordt terugbezorgd.  Dat overkwam ook het Ampzing Genootschap uit Haarlem.  Zij zongen ondermeer Return to Sender……..Ruud Jansen werd bijgestaan door leden van zijn koor met Suspicious MindDe Whiskeymo’s uit Wijk aan Zee (hieronder) brachten de kerk al een beetje in de Kerstsfeer.  ‘We kozen voor een kerstnummer omdat we het achtergrondkoortje daarin zo bijzonder vinden’ Het werd een blue blue X-mas….Tom Peperkamp (L) zingt al jaren zeer verdienstelijk en liet zich ook deze Elvis-avond niet onbetuigdNet zo min als Cock ZwanenburgRon Kippersluis (hieronder in gesprek met Maus Granaat)  kreeg een daverende ovatie na zijn vertolking van Danny BoyRobbie Steenbeek zong aan het eind van uur twee met begeleiding van de band The Decades.  Normaliter zingt hij met zijn orkesttracks,  maar vond het een uitdaging nu eens met een live-band op te treden….

Tijdens de twee uur durende uitzending van radio Beverwijk werden artiesten afgewisseld door originele Elvis-muziek.  De meest bekende hits kwamen zo live en door middel van Elvis-opnamen allemaal voorbij.

Wilt u meer lezen over deze gedenkwaardige dag,  dan beveel ik een artikel over Elvis van mijn collega Wim Meijer van harte bij u aan.  Daarnaast nog veel meer nieuws uit de IJmond  Klik op:

‘Aloha from Hawaii’ begin van het einde van The King

 

Reacties