Serie portretten medewerkers Brandwondencentrum Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de serie Mensenwerk van mediapartner NH Nieuws geeft verslaggever Ron Flens, middels een aantal portretten van medewerkers en een patiënt,  een inkijkje in de wereld van het Beverwijkse brandwondencentrum.

Het Brandwondencentrum in Beverwijk is onderdeel van het Rode Kruisziekenhuis bestaat sinds 1974. In die tijd werd het opgericht in Beverwijk omdat het dicht bij de Hoogovens moest liggen. In de loop der jaren groeide het uit tot een van de meest vooraanstaande behandel- en onderzoekscentra voor brandwonden ter wereld.

  • AFLEVERING 1: In de eerste aflevering geeft plastisch chirurg en onderzoeker Paul van Zuylen een rondleiding.
  • AFLEVERING 2: In de tweede aflevering is het woord aan Coby Post is één van de verpleegsters van het Brandwondencentrum In Beverwijk, wiens dagelijkse werk voornamelijk bestaat uit het verwisselen van verband bij patiënten met ernstige brandwonden.
  • AFLEVERING 3: In de derde aflevering vertelt onderzoeker Bouke Boekema van de Brandwondenstichting hoe men op zoek is naar een wondermiddel om brandwonden te behandelen.
  • De laatste aflevering, die volgende week pas wordt gepubliceerd, richt zich op Maya Greenstein, die als kind ernstige brandwonden opliep.

Klik op bovenstaande afleveringen om ze te bekijken via de site van NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen