Vers&Thuis markt Zeestraat zaterdag in teken van de barbecue

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pixabay

Op zaterdag 7 juli staat de Vers&Thuis markt in de Beverwijkse Zeestraat helemaal in het teken van de BBQ!

Het lijkt erop dat we de ‘zomer van de eeuw’ aan het beleven zijn. Vanaf het moment dat de kalender de magische 21e juni passeerde en daarmee het startschot voor de zomer van 2018 gaf is de temperatuur niet meer onder de zomerse waarde van 25 graden geweest. En dat betekent dat ongeveer heel Nederland spontaan stort op het buitenleven en op de barbecue in het bijzonder.

Niet vreemd dat de ondernemers in de Beverwijkse Zeestraat hier ook volledig op anticiperen en ervoor zorgen dat de Vers&Thuis markt van zaterdag 7 juli helemaal in het kader staat van deze informele, sfeervolle en smakelijke vorm van outdoor-kokkerellen.

(foto: Pixabay)

Organisatie in eigen hand
Het idee voor dit zomerse thema komt nadat in de afgelopen drie maanden de ondernemers uit de Zeestraat de koppen bij elkaar hebben gestoken en de organisatie van de maandmarkt weer in eigen handen hebben genomen. Met als motto ‘ we gaan er een super gezellige topdag van maken ‘, kwamen de beste plannen binnen no-time op tafel, waaronder het smakelijke barbecue-thema.

Verloting van Barbacoa Pro!
De ondernemers zijn onderling met de pet rond gegaan met als resultaat dat er om 13.00 uur op de markt een verloting plaatsvind waarbij de gelukkige winnaar naar huis gaat met dé barbecue hit van het moment, de Barbacoa Pro! Bij een aankoop in één van de twintig deelnemende zaken uit de straat krijgt iedereen een lot en maakt kans op deze splinternieuwe BBQ of één van de drie BBQ pakketten.Gratis BBQ workshop/demonstratie
Slagerij Besteman pakt flink uit op deze juli editie van de markt en bied de bezoekers een gratis BBQ workshop/demonstratie aan waarbij uitleg over de Green Egg gegeven zal worden en de deelnemers zelf aan de slag gaan met als resultaat het smullen van de zelf gemaakte Moink Balls, dė klassieke BBQ snack. Opgeven voor deze workshop kunnen de belangstellenden deze week in de winkel van Slagerij Besteman doen.

Badeendjes
Niet bestemd voor de barbecue zijn de badeendjes die deze dag rondlopen over de Vers&Thuismarkt. Deze zijn aanwezig bekendheid te geven aan de badeendjesrace die ook dit jaar weer op het programma staat van de Feestweek en wordt georganiseerd door de Rotary Club. Vorig jaar leverde de race tussen de ‘gele rakkertjes’ een mooi bedrag op de realisatie van een buitenspeeltuin voor het Rode Kruis Ziekenhuis. Dit jaar is het goede doel Stichting IN Het Zadel. Klik voor meer informatie op Badeendjesrace Beverwijk

Assistentie van burgemeester
Ook marktmeester Marc heeft deze maand wel een hele bijzondere collega, niemand minder dan de Beverwijkse Burgemeester Martijn Smit zal op deze editie van de markt de organisatie komen assisteren.

Met de leukste standhouders, fantastisch terrasjesweer en een enthousiaste ondernemersvereniging beloofd aanstaande zaterdag van 10.00-17.00 uur de Vers&Thuis markt in de Zeestraat te Beverwijk weer een vanouds gezellige topdag te worden!

Bienvenue in de Zeestraat Speciaalstraat!

Reacties