112

Samenscholingsverbod voor Pilotenbuurt in Beverwijk na geweld van jeugdbende

Foto: Wim Meijer Fotografie

Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk, heeft een samenscholingsverbod afgekondigd voor de Pilotenbuurt. Dat heeft hij gisteravond laten weten tijdens een extra ingelaste commissievergadering vanwege een reeks aan mishandelingen die zijn gepleegd door een gewelddadige jeugdbende.

(bron: NH Nieuws)

Met het samenscholingsverbod hoopt Smit een instrument in handen te hebben om op te treden in de geplaagde Pilotenwijk, waar de politie negentien incidenten – van mishandeling tot vernieling – in onderzoek heeft. “Het houdt in dat als er meer dan drie personen zich op straat begeven, in combinatie met overlast, dat we ze aanhouden en meenemen”, aldus Smit tegenover de gemeenteraad.

‘Vrij groot gebied’
Vrijdag of uiterlijk maandag maakt hij bekend om welk gebied het exact gaat. “Maar we hebben gekozen voor een vrij groot gebied.”

Ook laat de burgemeester in antwoord op vragen van de fracties VVD en CDA weten volop toezicht te houden in de wijk. Dat gebeurt met handhavers van de gemeente Beverwijk en Heemskerk. Ondertussen onderzoekt hij ook andere mogelijkheden om de mishandelingen, vernielingen en overlast in de buurt in te dammen.

Klik HIER voor de complete reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties