FNV Metaal en ondernemingsraad bezorgd over enorm verlies Tata Steel Europe

Roel Berghuis van FNV Metaal
Foto: Wim Meijer Fotograffie

IJMUIDEN – FNV Metaal en de ondernemingsraad van Tata Steel hebben het nieuws van de slechte jaarcijfers van Tata Steel vanmorgen met lede ogen aangezien. Ze maken zich beiden zorgen over de stand van zaken bij de Europese overkoepelende organisatie van de staalgigant.

Het gaat om de cijfers van afgelopen boekjaar, wat betekent dat de terugloop in verdiensten door de coronacrisis hier nog niet in te zien is. Volgens Roel Berghuis van FNV Metaal is de ontwikkeling zorgwekkend, zo liet hij aan mediapartner NH Nieuws weten. “Het is Tata Steel Europe. De Nederlandse tak is relatief gezond en kan zichzelf nog bedruipen, maar wij vinden wel dat dit buitengewoon zorgelijk is.”

Gerrit Idema van de ondernemingsraad van Tata Steel deelt die zorgen. “Het afgelopen jaar hebben we ook in IJmuiden niet goed gedraaid, maar dat is niet de oorzaak van deze problemen.

Bijna een miljard verlies
Vanmorgen werd bekend dat Tata Steel Europe in het afgelopen boekjaar bijna een miljard euro verlies heeft gedraaid. Accountants van PWC die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de jaarcijfers publiceerden eerder deze week hun rapport, waarin ze waarschuwen voor de situatie van de staalgigant.

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties