Bakkerij Schoone opent nieuwe winkel op verbouwd Marlo Beverwijk

Dit jaar ondergaat het Marlo-terrein in Beverwijk een complete metamorfose. Inmiddels is de Action verhuisd en deelt het nieuwe onderkomen met de Kwantum. En nu heeft ook Bakkerij Schoone er de nieuwe winkel geopend.

Bakkerij Schoone is inmiddels al ruim 6 jaar gevestigd op het Marlo-terrein. En hoewel een verhuizing niet echt in de planning zat maar onontkoombaar was vanwege de reconstructie van het terrein, zijn eigenaars Sjoerd Schoone en Maaike de Wit nu erg blij met hun nieuwe winkel.

Een nieuwe echte Beverwijkse winkel, want bij de totstandkoming is gebruik gemaakt van allemaal Beverwijkse ondernemers, van interieur (James Interieur) tot de fotografie (Hans van der Mast), en van boom (Bas Bloem) tot graffity en logo (Bas van Kilsdonk). En ook gaat Sjoerd gebruik maken van lokale leveranciers van (lokale) tarwe.

In de nieuwe winkel wordt vooral ook de nadruk gelegd op het feit dat alle producten uit de eigen bakkerij komen. Dat bleek lang niet bij iedereen bekend, maar de levensgrote foto van Sjoerd Schoone in de nieuwe winkel zorgt ervoor dat niemand daar meer omheen kan.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs in de nieuwe winkel van Sjoerd en Maaike en maakte bijgaande reportage. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Reacties