Help Beverwijk Hartveilig houden: word burgerhulpverlener en meld je aan bij HartslagNu!

Foto: Wikipedia

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Dit zijn meer dan 15.000 mensen per jaar, waarvan ook een aantal in Beverwijk en Wijk aan Zee.

De kans op overleven van een hartstilstand is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Hulp binnen 6 minuten redt levens en kwaliteit van leven. Het lukt een ambulance niet altijd om binnen deze tijd aanwezig te zijn. Daarom zijn er burgerhulpverleners en AED’s nodig.

Burgerhulpverleners en AED’s in Beverwijk
In de gemeente Beverwijk zijn 469 burgerhulpverleners beschikbaar. Er zijn 24 AED’s verdeeld over Beverwijk en Wijk aan Zee, 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Daarnaast zijn er nog 10 AED’s aangemeld, die een deel van de dag beschikbaar zijn, omdat ze binnen hangen en de locatie niet de hele dag open is.

Toch zijn er, om al die AED’s continue te kunnen bemensen nog meer burgerhulpverleners nodig. Vandaar deze oproep.

Wie kan burgerhulpverlener worden?
Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter het is. Je kunt je alleen registreren als hulpverlener als je een erkende reanimatietraining hebt gevolgd. Het is daarbij belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen.

Zorgen over reanimeren in coronatijd? Dat is begrijpelijk. Je vindt antwoord op al jouw vragen op de site van hartslagnu.nl.

Heb je een AED ter beschikking?
Men is ook op zoek naar goed onderhouden AED’s die door organisaties, verenigingen, instellingen of particulieren beschikbaar worden gesteld. Deze AED’s kunnen dan bij een calamiteit worden ingezet. Via de site hartslagnu.nl kun je je aanmelden als burgerhulpverlener of als AED-beheerder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen