Telstar ‘gunt’ Superburen periodetitel in laatste minuut van de wedstrijd

Oud-Telstarspeler Jasper van Heertum legt in de 89e minuut de ‘winnende’ achter Jasper Schendelaar en bezorgt daarmee zijn oude ploeg de derde nederlaag op rij.

(bron: NH Nieuws / Telstar)

Voor de gemiddelde Telstarsupporter moet een wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap toch een beetje het gevoel opwekken van een treffen tussen oud- en nieuw Telstar. Gisteravond traden de ‘Superboeren’ aan onder leiding van trainer Mike Snoei (van 2017 tot 2019 trainer van Telstar) met in de basis Jasper van Heertum en Toine van Huizen en op de bank Melvin Platje en Mo Hamdaoui. Allemaal oud-Witte Leeuwen.

Jammer is het dan als Telstar niet op volle sterkte kan aantreden, want gisteren kon Andries Jonker weliswaar weer gebruik maken van Anass Najah, zijn ziekenboeg daarentegen puilt nog altijd uit, waardoor het al wekenlang een kwestie van improviseren is om steeds weer een kansrijk team op de been te brengen.

De Graafschap zou bij winst in Velsen-Zuid de derde periode winnen, ongeacht de uitslag bij Telstar wist behoorlijk een vuist maken tegen de nummer twee van de eerste divisie. De ploeg van Jonker gaf weinig weg. Toch keek het na tien minuten tegen een achterstand aan. Dit zou echter nog voor de rust rechtgezet worden door Cas Dijkstra die in de 42ste minuut de gelijkmaker scoorde.

In de tweede helft leek het er lang op dat de punten zouden worden gedeeld. In de 89e minuut sloeg echter het noodlot voor Telstar alsnog toe Jasper van Heertum alsnog de bal binnenkopte en daarmee De Graafschap de periodetitel bezorgde.

Telstar boekte door het verlies tegen De Graafschap de 3e nederlaag op rij. Voor winst moeten we zelfs terug naar 16 januari toen voor de laatste keer 3 punten werden behaald tegen TOP Oss (1-4). De Velsenaren staan nu op de tiende plaats met 34 punten uit 28 wedstrijden. Volgende week vrijdag komt Roda JC op bezoek.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.