Mogelijke periodetitel Telstar even buiten beeld na gelijkspel tegen Jong PSV

VELSEN ZUID – Slechts drie minuten had Telstar gisteravond nodig om op voorsprong te komen  tegen Jong PSV. Het was David Min die met een snoeihard schot de bal achter Kjell Peersman liet verdwijnen en daarmee zorgde voor het eerste mandje aan de goede kant van het scorebord.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Dennis Gouda)

Inzet van de strijd was duidelijk: winnen en daarmee volop mee blijven doen in de strijd voor de derde periodetitel.

Hoe goed de Witte Leeuwen ook aan de confrontatie met Jong PSV begonnen, het in het resterende deel van de eerste helft geen vervolg. Verder dan een paar kansen voor Glynor Plet en Min kwam het niet.

Eén keer juichen… daar bleef ’t bij gisteravond.

In de tweede helft waren er opnieuw slechts drie minuten nodig om tot scoren te komen. Alleen was het nu Jong PSV dat mocht juichen. Na een voorzet van Mylian Jiménez kopte Simon Colyn raak: 1-1.

Nadat trainer Mike Snoei ingreep en drie spelers naar de kant haalde, waaronder Koen Blommestijn die zijn rentree maakte na vier maanden blessureleed, waren de beste kansen weer voor Telstar. Enkele minuten na de wissel kopte Ozgur Aktas bijna raak. Blommestijn kreeg de grootste mogelijkheid van de tweede helft. De invaller had de bal voor het inkoppen, maar zijn inzet ging net naast de paal.Ondanks de zes minuten (!) durende blessuretijd werd er niet meer gescoord en moest Telstar genoegen nemen met een puntendeling.

In de strijd om de derde periode staat Telstar nu op de vierde met gelijk aantal punten (11) als Almere City en op 3 punten van koploper ADO Den Haag, dat gisteravond verrassend met 3-1 won van PEC Zwolle. Inmiddels zijn er 6 wedstrijden gespeeld in de 3e periode en zijn er nog 3 wedstrijden te gaan.

De Witte Leeuwen reizen volgende week naar Almelo voor de confrontatie met Heracles.