Tim Schroeder gestart met fietstocht 5000 km door Amerika voor Stichting Ushersyndroom

Tim Schroeder is vader van Eleyna, een 7-jarig meisje met het Ushersyndroom, een zeldzame genetische aandoening die leidt tot doof- en blindheid. Op woensdag 6 maart is Tim naar Amerika vertrokken voor een mega fietstocht van 5000 km dwars door Amerika met. als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Ushersyndroom.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Stel u eens voor, u bent ouder van een dochter of zoon, waarvan nagenoeg vaststaat dat hij/zij rond de  tienjarige leeftijd doof én blind zal zijn.  Al vanaf zeer jonge leeftijd permanent leven in het donker en ook niets meer horen. Duisternis en doodse stilte. Daar wil je toch niet aan denken? Ik ben me ervan bewust dat u veelvuldig wordt gevraagd financieel bij te willen dragen aan een goed doel. Wanneer je wordt geconfronteerd met een aandoening als het Usher-syndroom en je maar even denkt aan de gevolgen voor jonge kinderen die daaraan lijden, dan kan je toch niets anders doen dan bij te dragen aan medisch onderzoek?!

Het Ushersyndroom is een genetische aandoening die dus zowel gehoor- als gezichtsverlies veroorzaakt. Eleyna, de 7-jarige dochter van Tim Schroeder, werd hiermee geboren. Momenteel draagt ze reeds gehoorapparaten, maar haar gehoor zal naar verwachting verder verslechteren en haar zicht zal vanaf ongeveer haar 10e levensjaar ook geleidelijk afnemen. Gruwelijk!

KOM OP! EERST EVEN WAT DONEREN en dan snel het verhaal verder lezen! Elke euro telt! Doneren kan ook via Fight against deafblindness

Vader Tim fietst in Amerika van San Diego naar Jacksonville, zo’n 5000 kilometer. Zijn planning is zo’n 120 kilometer per dag. Gelukkig fietst hij niet alleen! Zijn vriend Richard Hubert, die ook een paar jaar geleden samen met Tim van Hoofddorp naar Alicante reed, zal ook deze lange tocht samen met hem rijden! Dat alles om minstens 50.000 euro in te zamelen voor de Stichting Ushersyndroom. De tocht moet binnen 45 dagen worden voltooid.

“Deze vreselijke ziekte is iets waar ik me niet bij kan neerleggen,” zegt Tim Schroeder. “Daarom wil ik met deze fietstocht niet alleen meer bekendheid geven aan het Ushersyndroom, maar ook geld inzamelen voor medisch onderzoek dat hopelijk tot behandeling zal leiden.”

Tim Schroeder heeft bewust gekozen voor de Southern Tier fietsroute door Amerika om een breder publiek te bereiken. “Het is een afstand die hopelijk indruk maakt,” zegt hij. “Bovendien denk ik dat Amerika een goed land is om de lokale bevolking mee te krijgen in ons verhaal.”
Om de tocht mogelijk te maken, heeft Tim Schroeder de steun van zijn vader en een vriend. “Mijn vader ondersteunt ons door een auto te huren en ons tot aan Houston te begeleiden. Daarna neemt een vriend het stokje over,” zegt hij. “Dit zal ons zeker helpen gezien de beperkte faciliteiten over een lang gedeelte van de route.”

Donaties
Tim Schroeder roept op tot steun en donaties vanuit de gemeenschap om zijn doel te bereiken. “Elke bijdrage, groot of klein, helpt bij het realiseren van onze missie om het Ushersyndroom onder de aandacht te brengen en te strijden voor een behandeling,” voegt hij toe.

NOGMAALS: Doneren kan ook via Fight against deafblindness

WORDT VERVOLGD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen