Directeur Tata: ”Goed nieuws voor milieu”

De uitstoot van fijn stof vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden is in 2013 met 11% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is met name te danken aan de doekfilterinstallatie bij de Sinterfabriek, die in november 2013 volledig in bedrijf werd genomen.

De daling werd al eerder ingezet, mede doordat een deel van de doekfilterinstallatie al in 2011 in gebruik werd genomen. “Dit is goed nieuws voor het milieu. De daling van de uitstoot van fijn stof met 11% past in een positieve trend”, aldus Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa. “In 2011 nam de uitstoot van fijn stof vanaf ons terrein af met 7% (ten opzichte van 2010) en in 2012 met 16% (ten opzichte van 2011). Deze voortdurende sterke daling toont aan dat onze milieu-inspanningen en met name de doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek tot uitstekende resultaten leiden.”

fn9jxffcqv8noj0sopz4bjvo1

De doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek reinigt de lucht en rookgassen uit de fabriek en zorgt ervoor dat de hoeveelheid fijn stof, zware metalen en dioxines in de uitstoot van de Sinterfabriek met minimaal 75% afneemt ten opzichte van de vorige milieu-installatie.

mps5ig0a4vcuvjapveh0g2uqc

Tata Steel heeft ongeveer 100 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van deze nieuwe installatie.

Reacties