Minister Asscher bezoekt Tata Steel

Foto: Tata Steel

Op maandag 28 november heeft Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden.

Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) spraken met de minister over het belang van Tata Steel voor de economie, de innovatieprojecten op de site in IJmuiden en hoogwaardige technische opleidingen in Nederland.

Theo Henrar benadrukte dat Tata Steel in IJmuiden een technologisch hoogwaardig en innovatief bedrijf is, maar dat het absoluut noodzakelijk is dat er een gelijk speelveld is met staalproducenten van buiten Europa. De hoop van het IJmuidense staalbedrijf is er dan ook op gevestigd dat Europa effectieve anti-dumpingmaatregelen zal nemen tegen staal uit landen als China.

Minister Asscher kreeg een rondleiding door het hightech onderzoekscentrum voor staal voor de automobielindustrie en Dompelverzinklijn 3, waar staal voor auto’s van een laag zink wordt voorzien om optimale corrosiebescherming te bieden.