Cardio Fitness Beverwijk komt met plan om veilig sporten mogelijk te maken

Foto: Pixabay

Speciaal geprepareerde zeecontainer op het terrein naast de sportschool met op ruime onderlinge afstand bevestigde bokszakken moet mogelijk maken om contactloos boktraining te hervatten.

BEVERWIJK – Cardio Fitness Beverwijk heeft tijdens de gedwongen sluiting in verband met het coronavirus niet stilgezeten. Achter de schermen is hard gewerkt aan een alternatieve oplossing die veilig sporten mogelijk maakt. Bij de gemeente Beverwijk is inmiddels een compleet plan ingediend, het team hoopt dat er zo snel mogelijk groen licht komt om ermee aan de slag te gaan zodat Beverwijk weer kan gaan sporten.

Voor de uitvoering van de alternatieve trainingen werkt Cardio Fitness Beverwijk samen met goede buur Makro. Debbie Keskin: ,,We mogen in overleg met Makro een deel van hun terrein gebruiken. Dat is eigen grond, die ook afgesloten kan worden. Dat geeft ons de mogelijkheid om alles goed in de hand te houden en een goede controle uit te oefenen.’’ Het plan omvat de plaatsing van een speciaal geprepareerde zeecontainer op het terrein naast de sportschool. Vanaf de openbare weg wordt met dranghekken een looppad gecreëerd met een lengte van dertig meter. Aan het begin komt een zogenoemde ‘kiss & ride’, waar ouders hun kind veilig kunnen afzetten. Aan de buitenwand van de zeecontainer zijn, op ruime onderlinge afstand, bokszakken bevestigd. Hier kunnen twaalf kickboksers tegelijk trainen zonder te dicht bij elkaar te komen. Elke groep zal continu worden begeleid door twee trainers, om ervoor te zorgen dat alles volgens de regels verloopt.

Goed voor de weerstand
Niet alleen wil Cardio Fitness Beverwijk met dit plan een positief signaal afgeven, het concept is ook bedacht vanuit het besef dat sporten, juist in deze tijd, van essentieel belang is. Debbie Keskin: ,,Zes weken binnen zitten is voor je geest niet goed, maar ook niet voor je lichaam. Door te sporten verhoog je de weerstand, waardoor je dus beter beschermd bent tegen virussen. Verder is het goed voor je sociale contacten als je weer kunt sporten. Bovendien kunnen we op deze manier de ouders ook een beetje ontlasten, want zij hebben de kinderen al wekenlang de hele dag over de vloer. Als ze bij ons geweest zijn, komen ze moe thuis, waardoor ze niet meer door het hele huis gaan stuiteren.’’

Contributie
De sportschool is al sinds half maart gesloten. Men ging er, op basis van de eerste berichten, van uit dat deze sluiting tot 6 april zou zijn. De leden kregen ter compensatie van de gemiste weken een tegoed op hun clubpasje bijgeschreven. Voor de maand mei kregen de leden een keuze uit drie opties en daarbij bleek dat een aantal trouwe leden graag bereid bleek om de contributie gewoon te blijven betalen, zodat het voortbestaan van de sportschool niet in gevaar komt. ,,Voor die mensen willen we graag iets terugdoen. Als we daartoe mogelijkheden zien, zullen we dat zeker niet nalaten. Bovendien is trainen natuurlijk onze passie, dus we staan te popelen om weer te mogen beginnen.’’ Het bedrijf heeft inmiddels 150 flacons desinfecterend middel klaar staan en hoopt dan ook de trainingen op deze wijze snel te mogen hervatten.

Reacties