Keuzegids Mbo: Nova College opnieuw beste roc Randstad

Foto: Nova College

Het Nova College is volgens de vandaag verschenen Keuzegids Mbo 2021 voor de vijfde keer op rij het beste roc van de Randstad. Dit jaar staat Nova College op de 12de plaats van de roc’s in Nederland. Ook blijkt uit de Keuzegids Mbo dat Nova College 8 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2021’.

Drie opleidingen van Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp zijn volgens de Keuzegids Mbo opnieuw ‘topopleiding’ en staan met 82 punten bovenaan de lijst van opleidingen Sport en Bewegen in Nederland. De andere opleidingen die opnieuw het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ mogen dragen, zijn de twee opleidingen Dans en Theater van het Nova College en de drie opleidingen van Cosmo Academy op het Nova College: twee opleidingen Entertainment en events en de nieuwe opleiding Manager business travel.

Florus Roelofsen, voorzitter College van Bestuur, wordt vrolijk van de uitkomst dat het Nova College opnieuw als beste roc van de Randstad in de Keuzegids Mbo staat. We zien dat opleidingen in de top van deze ranglijst vaak vrij specifieke bijna vakschool-achtige opleidingen zijn. Waarbij het binnen dat speelveld heel knap is dat het CIOS, Dans en Theater en Cosmo Academy keer op keer een plek in de top hebben. Daar passen welgemeende felicitaties bij. Hierbij realiseer ik mij terdege dat er bij het kijken naar dit soort uitkomsten soms te weinig aandacht is voor de geweldige prestatie die geleverd wordt bij opleidingen die mogelijk wat lager scoren maar in buitengewoon complexe setting en doelgroep opereren en daar toch ook vele successen boeken. Er zijn ook zeker nog teams waarmee we stappen moeten zetten en zorgen dat we naar hoger niveau komen. Los daarvan is het nu gepresenteerde resultaat een mooie opsteker en blijft kwaliteit van het onderwijs voor onze studenten de belangrijkste opdracht waar we aan moeten blijven werken en dat doen we ook.”

Voor meer informatie over de Keuzegids Mbo keuzegids.org.

Reacties