Nieuw Oriëntatieprogramma mbo Nova College; na Haarlemmermeer nu ook in Beverwijk

Foto: Nova College

Na de succesvolle pilot op het Nova College Haarlemmermeer, begint het Nova College op de Campus Beverwijk een Oriëntatieprogramma mbo. Het programma is voor havo leerlingen (klas 4 of 5) die willen overstappen naar het mbo, maar nog niet weten naar welke opleiding. Het programma duurt maximaal een half jaar en begint op 1 februari.

De studenten volgen een programma van gemiddeld een half jaar, waarin ze vijf dagen per week lessen en gastlessen volgen, voorlichtingen krijgen, op excursies gaan en snuffelstages bij bedrijven lopen. Zo bereiden zij zich voor op een succesvolle overstap naar een mbo niveau 4 opleiding in een van de richtingen Duurzaamheid, Slimme Techniek, Zorg en Welzijn. De lessen bestaan onder andere uit de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Die vakken kunnen de studenten tijdens het programma afronden op eindniveau mbo 4. Studenten die na dit programma overstappen naar een van de niveau 4 opleidingen op de Campus Beverwijk, kunnen die opleiding versneld volgen.

Pilot 100% geslaagd
De 36 studenten die het afgelopen schooljaar op de Nova College Campus Haarlemmermeer het eerste Oriëntatieprogramma mbo hebben gevolgd, hebben allemaal een gemotiveerde keuze voor een mbo opleiding gemaakt. Van hen is er één student tijdens het programma al ingestroomd op een reguliere mbo opleiding. De anderen begonnen in het nieuwe schooljaar aan hun opleiding, een aantal van hen met tijdwinst voor al behaalde resultaten en afgeronde onderdelen. Het overgrote deel van deze deelnemers koos voor een opleiding op het Nova College; drie hebben gekozen voor een opleiding op een ander roc.

Voor meer informatie: novacollege.nl/oriëntatieprogramma.

Reacties

Cookieinstellingen