Dag tegen Racisme op Nova Campus Beverwijk

Nova College dag tegen rasisme
Nova College dag tegen rasisme
Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Praten over je ervaringen. Dat was het thema op de Dag tegen Racisme, dinsdag 21 maart, op de Nova Campus Beverwijk. Young Society is met studenten in gesprek gegaan over racisme en discriminatie en over hun eigen ervaringen daarmee.

Young Society, aanbieder van burgerschapsonderwijs op het mbo, nodigde de studenten in de pauze uit om hun eigen ervaringen op een groot doek te schrijven. Ook konden ze ervaringen delen die ze bij anderen hebben gezien of meegemaakt. Marloes de Haan, organisator van deze dag: ‘De studenten waardeerden het enorm dat wij aandacht hebben voor dit onderwerp. Het benadrukt het gevoel dat iedereen op het Nova College zichzelf mag zijn. Wel  gaven studenten aan dat er nog winst te behalen is op dit onderwerp. Elkaar groeten kan al een kleine stap zijn om anderen te laten voelen dat zij er mogen zijn.’

Elkaar groeten kan al een stap zijn

Nova College wil een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, waar het veilig is, waar je aandacht krijgt en waar duidelijke regels gelden. Daarom is de Dag tegen Racisme een goed moment om met elkaar in gesprek te gaan, want iedereen hoort erbij. Ook op andere vestigingen van het Nova College is aandacht besteed aan deze internationale dag.

Reacties

Cookieinstellingen