Sloop huizenblokken hoek Arendsweg bijna van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Het zal niet meer lang duren of de sloophamer doet z’n werk op de hoek van de Arendsweg in Beverwijk. Het  karakteristieke huizenblok, aan de voet van de Grote Kerk, gaat plaatsmaken van een complex met 26 sociale huurappartementen die door Woningcorporatie Pré Wonen worden gerealiseerd.

(foto’s: Wim Meijer)

Op dit moment is men nog bezig om alle leidingen af te sluiten om een veilige sloop veilig te stellen. Al met is is het nu een troosteloze aanblik,  de dichtgetimmerde woningen met op de hoek het pand waarin iedere Beverwijker wel bij tijd en wijlen zijn patatje en kroketje heeft gehaald. Maar liefst 65 jaar was daar snackbar Oase gevestigd. Sinds 2021 is deze gevestigd aan de Plantage, enkele honderden meters verderop.

De start van de sloop staat nog voor het einde van deze maan op hert programma. Na de zomervakantie, in oktober verwacht men met de nieuwbouw te starten met als doel om deze een jaar later af te ronden. De oplevering aan de eerste bewoners zou dan eind 2025 plaats kunnen vinden.

De bouw betreft twaalf tweekamer appartementen, vijf driekamer appartementen en negen vierkamer stadswoningen  (appartement met 2 woonlagen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen