Knutselmateriaal, boeken en financiële donatie voor Kinderbrandwondencentrum

Directeur Alex Barendse, manager Peter Vink en Quinten met zijn moeder en een verpleegkundige.
Foto: RKZ

De firma Total Lubricants Plant uit Beverwijk heeft op woensdag 15 juni 2016 gloednieuwe knutselmaterialen en kinderboeken overhandigd aan de Kinderafdeling en het Kinderbrandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Begin dit jaar doneerde Total Lubricants Plant via de Nederlandse Brandwonden Stichting al een bedrag van 5000 euro voor de renovatie van de verbandwisselkamer van het Kinderbrandwondencentrum.

Directeur Alex Barendse  en manager Peter Vink kwamen de materialen persoonlijk overhandigen. Quinten, patiëntje op de afdeling, mocht ze in ontvangst nemen.

Afleiding
Het lees- en knutselmateriaal voor de Kinderafdeling is enthousiast ontvangen. Het biedt kinderen die opgenomen zijn de nodige afleiding van hun verblijf in het ziekenhuis en de beslommeringen die daarbij komen kijken.

Verbandwisselkamer
Het geldbedrag voor de renovatie van de verbandwisselkamer is ook zeer welkom. Op de verbandwisselkamer ondergaan brandwondenpatiëntjes soms dagelijks de vaak zeer pijnlijke wisseling van het verband om hun wonden. De inrichting en voorzieningen van deze kamer zijn voor het welzijn van de kinderen van groot belang en moeten gericht zijn op afleiding van het pijnlijke proces.

Het Rode Kruis Ziekenhuis is dan ook er blij met de donaties van Total Lubricants Plant.

Reacties