Chemostoelen voor Rode Kruis Ziekenhuis dankzij ‘afscheidscadeau’ dokter Ruiter

Foto: Praktijk dokter Ruiter

Vrijdag 24 juni heeft de familie van de Heemskerkse huisarts dokter Ruiter een cheque overhandigd van € 20.947,- aan Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Het bedrag is de resultante van een actie die werd opgezet door de aan darmkanker lijdende (en inmiddels overleden) dokter Ruiter en komt volledig ten goede aan de Stichting Vrienden van het RKZ (de goede doelenorganisatie van het RKZ), die dit bedrag, geheel conform de wens van dokter Ruiter, zal besteden voor de aanschaf van chemostoelen voor de dagbehandeling oncologie. De stichting zal er ook voor zorg dragen dat de dagbehandelkamers oncologie worden opgefrist en opgevrolijkt.

Donatie als afscheidscadeau
Bij het gedwongen afscheid van zijn praktijk vroeg dokter Ruiter iedereen een donatie te doen voor bijzondere doel. Zelf had hij het als bijzonder onplezierig ervaren om -toen hij zich nog niet ziek voelde- zijn chemokuren te moeten ondergaan in een bed. Met chemostoelen wilde dokter Ruiter het toekomstige kankerpatiënten een stukje aangenamer maken.

Patiënten, bekenden èn onbekenden
Niet alleen veel patiënten en bekenden van dokter Ruiter hebben een donatie gedaan voor deze actie. Ook mensen die de huisarts niet persoonlijk kenden, maar wel getroffen waren door zijn verhaal en het goede doel waarvoor hij zich tot op het laatst voor inzette, hebben meegeholpen om van de inzamelingsactie een groot succes te maken.

Bij de overhandiging van de cheque spraak Jaap van den Heuvel zijn dankwoord uit in de richting van de vrouw en drie dochters van dokter Ruiter, die ook na het overlijden van de huisarts de actie voortzetten, waardoor uiteindelijk het mooie resultaat van ruim twintigduizend euro werd bereikt.

Interview dat 251tv in april had met dokter Ruiter: 

Reacties