Wederom roze lintje voor Borstkankerbehandeling Rode Kruis Ziekenhuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

De borstkankerbehandeling van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft wederom het roze lintje toegekend gekregen voor goede borstkankerzorg. Dit lintje wordt uitgereikt door de Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Mammapoli
De borstkankerbehandeling wordt uitgevoerd op de Mammapoli van het RKZ. Het team van de Mammapoli is zeer verheugd met het opnieuw ontvangen van het roze lintje. Gisela Moormann, chirurg bij het RKZ en gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker: “Wij zijn trots en blij dat we wederom deze erkenning mogen ontvangen. Het roze lintje is de verdienste van ons hele team. Alle betrokken specialisten en medewerkers zetten zich volledig in om de beste zorg aan borstkankerpatiënten te leveren.“

Aangescherpte criteria
BVN  geeft via de online Monitor Borstkankerzorg informatie aan patiënten en hun omgeving over de borstkankerzorg in Nederlandse ziekenhuizen. Tevens legt de vereniging uit aan welke criteria een ziekenhuis moet voldoen om het keurmerk te krijgen. Deze criteria heeft BVN onlangs nog aangescherpt. Het RKZ voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg en daarmee is het beloond met het roze lintje. Via de Monitor zijn alle gegevens in te zien.

Drukwerk

Reacties