Le Champion organiseert fietstocht door Noord-Hollands duingebied

Foto: Le Champion

Le Champion organiseert op zaterdag 30 juli een fietstocht door het Noord-Hollandse duingebied met routes over 30, 50 en 105 km.

De routes van de Duinentocht zijn grotendeels uitgezet door de Noord-Hollandse duinen en zijn met pijlen aangegeven. Inschrijven is t/m 29 juli mogelijk. Ook is er op 30 juli is nog de mogelijkheid tot na-inschrijving bij de start.

De start van alle afstanden is bij Hotel Borst (Van Oldenbarneveldweg 25, 1901 KA Castricum (Bakkum)). Vanaf hier gaan alle afstanden eerst richting Egmond.

  • De 30 km slaat al na 2 km af het duin in en gaat daarna richting het zuiden naar de ingang van het duin bij camping Geversduin. Hier is een post waar een kleine versnapering wordt uitgedeeld. De route gaat verder via de kruisberg met een kleine lus terug naar ons startpunt Hotel Borst in Bakkum.
  • De 50 en 105 km gaan via Egmond naar de uitdeelpost bij camping Geversduin, waarna ze via de kruisberg naar Wijk aan Zee rijden. Na Wijk aan Zee keert de 50 km via het kassengebied van Heemskerk en het PWN duin terug naar Bakkum.
  • De 105 km gaat na Wijk aan Zee via de sluizen van IJmuiden naar Bloemendaal aan Zee, Zandvoort, Kopje van Bloemendaal om met de pont weer het Noordzee kanaal over te steken, hierna sluiten ze weer aan bij de 50 km route.

Geschikt voor…
De 30 en 50 km zijn zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die maar een klein beetje affiniteit heeft met het fietsen. De 105 km is voor de meer geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike van harte welkom.

Inschrijven/kosten
Online inschrijven is t/m 29 juli mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt: € 3,- voor de 30 kilometer, € 4 voor de 50 kilometer en € 5,- voor de 105 kilometer. Jeugd tot 16 jaar betaalt € 2,-. Leden van Le Champion en NFTU krijgen nog eens een korting van € 1. Voor € 2,50 extra ontvangt men een herinnering aan de tocht. Let op: behalve het startgeld is voor het PWN duingebied is een duinkaart verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Routekaart en GPS track
Behalve dat de route met pijlen is aangegeven ontvangt men ook een routekaart met een beknopte beschrijving. Ook is er voor de fietsers met GPS toestel een track beschikbaar.

Reacties